Steg ett för att få till en riktigt god pommes är att köpa pommes frites av hög kvalitet. Våra pommes frites görs på särskilt utvalda potatissorter och har en coating som ger dem fantastisk krispighet. På baksidan av Avikos förpackningar finns alltid en tillagningsanvisning, men tillagningstiden kan variera. Dina pommes frites är klara när de fått en fin gyllenbrun färg.
Tänk på att alltid salta dina pommes frites precis före servering, i annat fall kan de faktiskt bli mindre krispiga. Salt drar nämligen vätska ur livsmedel. Oavsett tillagningssätt - var noga med temperaturen och att tillaga helt frysta pommes frites.
Önskar du resultat med så lite fett som möjligt så är ugnen att föredra.
I airfryer får du en extra krispig pommes, men fortfarande med minimalt extra fett. Airfryern friterar med het, snabbcirkulerande luft istället för olja och sköter sig själv under tillagningen.
Det är så här pommes tillagas på restaurang. Var noga med att inte överfylla korgen, eftersom temperaturen på oljan då sänks. Läs gärna mer nedan.
Använd en neutral olja, till exempel rapsolja, som är värmetålig och prisvärd. Det finns också speciella friteringsoljor som minimerar doften vid fritering. Välj bort kallpressade oljor, då de ger smak och oönskad doft vid fritering.
Olja tar inte smak av pommes frites, därför kan man använda oljan flera gånger, men den ska filtreras efter användning.
För att få riktigt krispiga pommes väljer en del att dubbelfritera. Men Avikos pommes frites kräver ingen dubbelfritering eftersom de redan har en unik coating och är förfriterade.
Coatingen (paneringen) bidrar till extra krisp oavsett om du väljer att tillaga Super Crunch pommes frites i ugn, fritös eller airfryer.
På restaurang kan du få himmelska pommes frites med parmesan och annan god ost. Det är enkelt att göra hemma: när pommesen ska serveras, riv parmesan över och rör om lite lätt. Till det passar det utmärkt med en god tryffeldipp, som du enkelt blandar till med majonnäs och en klick tryffeltapenade.
Välj bland recept på snabba röror och dippsåser till dina pommes frites och sötpotatis pommes! Vi har samlat såserna som lyfter dina pommes till nya höjder. Blanda, vispa eller mixa ihop – de flesta recepten är snabblagade. Sedan är det bara att dippa och njuta. »
Krispiga pommes frites toppade med godsaker efter önskemål - matig comfort food, helt enkelt. Dirty food-trenden, som egentligen innebär att ta vara på rester, innebär ju att man kan toppa sina pommes med det man tycker är gott och har hemma.
Loaded Fries Vietnamese Style »
Pommes frites, strips, pommes, pomme, fries och franskisar - kärt barn har många namn. Oftast kallar vi tunna pommes frites, med en tjocklek på 6-7 millimeter, för skinny, strips eller shoestring fries.
Oavsett vad vi väljer att kalla de friterade potatisstrimlorna, har de en självklar plats i våra hjärtan.