750 g Super Crunch Premium Skinny Fries (1 påse)
1 hel kyckling (ca 1,3 kg)
2 fänkål
4 apelsiner, i tunna skivor
Marinad:
100 ml pastis (fransk anisdryck, t.ex. Ricard)
4 msk olivolja
3 msk apelsinjuice, koncentrerad
3 msk citronsaft
2 msk grov senap
3 msk råsocker
2½ krm fänkålsfrön, grovkrossade
1 msk färsk timjan
salt och svartpeppar
1 knippe bladpersilja
majonnäs
olja till stekning
En mustig fransk kycklingrätt med pastis, senap, fänkål och timjan som förenas i en god smak av Frankrike.
Värm ugnen till 180°C. Gör marinaden: Blanda pastis, olivolja, koncentrerad apelsinjuice, citronsaft, senap, råsocker, fänkålsfrön, timjanblad, en nypa salt och 1,5 tesked mald svartpeppar.
Dela varje fänkål i 8 delar och lägg dem i en lämplig ugnsform. Droppa hälften av marinaden över fänkålen.
Placera kycklingen med bröstsidan uppåt i mitten av ugnsformen, med fänkålen runt om. Pensla kycklingen med resten av marinaden. Lägg över apelsinskivorna och sätt in formen i ugnen. Tillaga i ca 75 minuter. Ös kycklingen med stekskyn som bildas i formen med jämna mellanrum. När kycklingen är gyllenbrun och har innertemperaturen 72°C vid benet, är den färdig. Ta ut formen och låt rätten vila en stund före servering.
Tillaga Super Crunch Premium Skinny Fries enligt anvisningarna på förpackningen, i ugn, airfryer eller fritös.
Sås: Häll stekvätskan från ugnsformen i en kastrull och koka upp. Låt såsen sjuda försiktigt till önskad tjocklek.
Finhacka persiljan. Lägg upp kycklingen, fänkål och apelsin på ett fat och häll såsen över. Dekorera med bladpersilja och servera med krispiga pommes frites och majonnäs.