Fiskburgare
200 g fiskfilé kolja eller sej exempelvis
85 g laxfilé färsk eller kallrökt
60 g kall, kokt potatis
1 äggula
150 g hackade rotfrukter (morot, palsternacka)
1 tsk salt
1 krm vitpeppar finmalen
1 msk fryst hackad dill
2 msk rapsolja till grillning
Rotfruktsskagen, dressing
1/2 morot ca 50 g skalad
1/2 liten palsternacka ca 50 g skalad
1/4 hackad gul lök
60 g majonnäs
1 st hårdkokt hackat ägg
10 g hackad fryst dill
Bröd till burgare, gärna ett par skivor surdegsbröd som du vänder i lite olivolja och gnider med en klyfta vitlök och grillar till servering.
SUPER CRUNCH
I ugnen! Följ anvisningarna på förpackningen!
Glöm inte att ugnen ska vara varm innan du sätter in Super Crunch premium pommes frites. -
FISKBURGARE
Lägg fiskfilér och lax samt kall kokt potatis, dill och ägg i en mixer. Mixa till en jämn färs och vänd ner de hackade rotfrukterna, smaka av med salt och nymald peppar. Forma till fyra st burgare, lägg på grillen på hög värme och grilla till ett fint rutmönster på båda sidor. Lägg burgarna åt sidan och låt grillas färdiga i låg temperaturzon.
ROTFRUKTSSKAGEN
Skala lök, morot och palsternacka. Finhacka lök och rotfrukter till ca 2X2 mm små tärningar.
Blanda ihop rotfrukter, hackat ägg, dill med majonnäs, smaka av med salt och peppar och eventuellt ett par droppar citron. Servera med pommes frites, grillat surdegsbröd och picklad rödlök och säsongens sallad.