Högrevsgryta med pepparkakssmak

Portioner

4

Tid

2 timmar och 30 minuter

Svårighetsgrad

Medel

Ingredienser


1 påse Super Crunch Premium Fries

800 g grytbitar av högrev 
3 morötter
2 små gula lökar
1 ½ msk smör
salt och peppar
2 msk äppelcidervinäger
2 lagerblad
1 tsk timjan
2 st kryddnejlika
1 tsk grov osötad senap
2 flaskor mörkt öl eller porter
2-3 pepparkakor

Senapsmajonnäs
4 msk majonnäs
1 tsk grov osötad senap

Beskrivning


Skala morötterna och skär i 2 cm tjocka slantar. Ställ åt sidan. Skala lökarna och skär i grova klyftor. Bryn löken i en stekgryta på medelhög värme i hälften av smöret, tills den blir gyllenbrun. Lägg upp löken på en assiett och ställ åt sidan.

Tillsätt det återstående smöret i stekgrytan och bryn grytbitarna på medelhög värme tills de är gyllenbruna. Krydda med salt och peppar. Häll ölet över köttet och rör om medan ölet kokas upp. Tillsätt vinäger, lagerblad, timjan, kryddnejlika och senap i köttgrytan. Låt grytan koka på låg värme under lock i 1 timme. Rör om ibland och tillsätt lite vatten vid behov.

Tillaga Super Crunch Premium fries enligt anvisningarna på förpackningen - i ugn, fritös eller airfryer.
 
Tillsätt morötterna i grytan och koka i ytterligare 20 minuter. Tillsätt lökarna och pepparkakorna och låt sjuda i ytterligare en minut, så att pepparkakan upplöses och såsen binds bra. Smaka av och tillsätt lite salt och peppar efter smak.

Senapsmajonnäs: Blanda majonnäs med senap.

Servera denna juliga högrevsgryta med senapsmajonnäs och Super Crunch Premium Fries!

Relaterade produkter