Örtolja
7 g fryst hackad dill
7 g frysta gröna ärtor
5 g fryst hackad basilika
7 g fryst hackad persilja
1/4 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1/2 tsk salt
3 krm grovmalen svartpeppar
20 st pilgrimsmusslor utan skal
Potatisbakelser, 2 frp
tillagas i ugn eller i muffinsform av aluminium på grillen
Marinad
1 röd chili
2 lime, skal och saft
4 msk olivolja
peppar och salt
Örtolja: Mixa samtliga ingredienser. Smaka eventuellt av med mer salt och peppar. Örtoljan kan förberedas redan dagen innan om man önskar.
Marinad till pilgrimsmusslorna: Hacka chili fint och lägg ner i en skål. Riv i hälften av skalet från en lime och pressa i all saft. Tillsätt olivolja, salt och peppar. Marinera pilgrimsmusslorna ca 10 minuter.
Potatisbakelser: Tillaga potatisbakelsen enligt anvisningen på förpackningen från fryst i förvärmd ugn.
Pilgrimsmusslor: Trä upp musslorna på spett och grilla dem en minut per sida på riktigt varm grill.
Servera grillspetten med örtolja, en god sallad och givetvis de goda potatisbakelserna.