1-2 frp Aviko potatisbakelser
500 g fläskfilé (el kycklingfilé)
1 gul lök
20 g smör
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
4 dl vispgrädde
2 msk dijonsenap
1 msk kalv- eller kycklingfond
1 tsk dragon
En fläskfilépanna så som kocken skulle ha gjort den! De portionsgräddade potatisbakelserna med rik smak av emmentalerost och grädde ger denna rätt den perfekta restaurangfinishen. Servera gärna med grillade tomater och grillad eller kokt sparris.
Putsa bort eventuella senor och överflödigt fett från fläskfilén och skär i ca 12 skivor. Tillaga potatisbakelserna enligt anvisningarna på förpackningen. Skär löken i grova bitar och stek i smör i en stekpanna. Tillsätt fläskfilén, salt och peppar, och bryn till fin färg, ca 2 min per sida. Tillsätt grädde, senap, fond och dragon i stekpannan.
Låt koka i ca 4 min.
Bjud gärna direkt ur stekpannan.