Koreansk biff med potatisbakelser

Portioner

4-6

Tid

30-40 min

Svårighetsgrad

Medel

Ingredienser


4-8 Aviko potatisbakelser

Sås/marinad
3 limefrukter (saft+finrivet skal eller zest)
1 dl strösocker
3-4 krm chiliflakes (efter smak)
1 vitlöksklyfta
3 dl japansk soja, glutenfri
3 tsk sesamolja
2 msk maizenamjöl
2 tsk riven färsk ingefära 
1 dl vatten 

600 g strimlad  biff av innanlår eller liknande
1 gul lök
1 röd paprika

Rostad pumpa
1 butternutpumpa
3 tsk currypulver
1 tsk salt
1/2 dl rapsolja

Till servering
3 msk rostade sesamfrön
Ett litet knippe koriander, hackat
Kimchi

Beskrivning

Blanda ingredienserna till såsen i en bunke, tillräckligt stor för att rymma kött, lök och paprika. Skär lök, paprika och biff i strimlor och lägg dem i skålen med marinaden (detta kan förberedas redan dagen innan). Skala butternutpumpan, dela längs med och ta ur kärnhuset. Skär pumpan i ca 4 mm tjocka halvmåneskivor. Blanda rapsolja med curry och salt.
Vänd runt pumpaskivorna i denna. Placera potatisbakelserna på ena sidan av en braspanna med bakplåtspapper och grädda i förvärmd ugn, enligt anvisningarna på förpackningen.
Sätt in pumpaskivorna på andra sidan av braspannan efter 10 minuter. Grädda 10-15 minuter tills bakelserna har fin färg.

Under tiden:
Ta upp biff, lök och paprika och låt marinaden vara kvar i bunken. Hetta upp en stor och djup stekpanna eller wokgryta på spisen med 2 msk rapsolja. Bryn köttblandningen hastigt, max 1 min, i den heta pannan, häll sedan på marinaden och låt koka upp. Placera potatisbakelserna i mitten av ett serveringsfat eller en panna med kant.
Placera pumpaskivor runt om och häll över biffen med sin sås runt bakelserna. Strö i sista minuten över några sesamfrön och eventuellt hackad färsk koriander.
Servera gärna Kimchi som tillbehör. Välkommen till bords!

Relaterade produkter