1-2 förpackningar potatisbakelser
8 skinnfria spättfiléer, ca 500g (går bra att byta mot torsk eller skrubba)
2 schalottenlökar
2 palsternackor
2 msk smör
2 kvistar färsk timjan
3 dl vitt vin + 2-3 msk till fisken
2 msk fiskfond
2 dl vatten
4 dl grädde
salt och vitpeppar
1,5 msk maizenamjöl (majsstärkelse)
1 msk hackad dill
1 morot
50 g rotselleri
Börja med att sätta in potatisbakelserna i ugnen enligt anvisningarna på förpackningen.
Gör sedan såsen. Börja med att skiva löken och en palsternacka och fräs dem i smör på medelstark värme utan att det tar färg.
Tillsätt timjan och vin. Reducera såsen genom att koka den tills ungefär hälften återstår.
Häll i fond, vatten och grädde och reducera ytterligare tills ca 3 dl återstår. Smaka av med salt och vitpeppar.
Red eventuellt av till önskad konsistens med lite maizena utrört i vatten.
Sila såsen och tillsätt den hackade dillen precis innan du ska servera.
Strimla morot, rotselleri och den andra palsternackan i tunna långa strimlor, ca 2 mm tjocka och 5 cm långa.
Fördela grönsksstrimlorna på spättfiléns huvudända (på bensidan). Rulla ihop spättfilén till en rullad.
Placera de åtta rulladerna i en stor djup tallrik eller i en form, salta och peppra och häll på 2-3 msk vitt vin.
Täck sedan med plastfilm och kör på full effekt i mikrovågsugn i ca 3 min. Servera spättrulladerna med dillsåsen och potatisbakelserna.