1 förpackning Aviko potatisbakelser
4-8 skivor Serranoskinka
1 tsk fransk senap
3 msk olivolja, extra virgin
1 msk vitvinsvinäger
4 ägg
En handfull blandade rivna salladsblad
3-4 msk ättika (till äggvattnet)
ca 1 l vatten
Värm ugnen till 220°C.
Lägg bakelserna i en ugnsform klädd med bakplåtspapper och grädda i 25-30 min, tills de är gyllenbruna.
Vispa under tiden ihop en klassisk vinägrett: vinäger, senap och olivolja och krydda med salt och peppar. -
Dressa salladsbladen med vinägretten och fördela salladen på fyra tallrikar i en liten fin hög.
Koka upp vatten och ättika och låt sjuda i en kastrull. Pochera äggen: knäck äggen ett i taget i en kopp. Rör om så att en virvel bildas i grytan och låt varje ägg försiktigt glida ner i det sjudande vatten precis under kokpunkt. Sjud varje ägg ca 3-5 minuter beroende på hur lös gula du önskar.
Ta upp äggen med en hålslev och låt rinna av kort på en tallrik med hushållspapper. Servering: lägg upp en bakelse på varje tallrik och fördela Serranoskinka samt ett pocherat ägg på bakelsen. Avsluta med lite nymalen peppar och lite salt.
Ät och njut
Tips: Byt ut Serranoskinkan mot rökt lax och lite nyslagen hollandaisesås.